• Brandwacht inhuren?

  Snel schakelen, wij zijn binnen 2 uur ter plaatse:
  Bel 085 – 0609042

  Brandwacht inhuren

Brandwacht inhuren

Een brandwacht is iemand die op meerdere manieren inzetbaar is op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding. Bij de Nederlandse brandweer zijn er diverse rangen, momenteel zijn het Manschap A en Manschap B.

Brandwacht huren

Brandwachten kunnen geen grootschalige branden aan, daar is de brandweer voor, maar ze kunnen EHBO toepassen, weten hoe ze een beginnende brand moeten bestrijden en een gebouw moeten ontruimen en zijn deskundig op het gebied van brandpreventie controles.

Andere werkzaamheden

Een brandwacht wordt doorgaans ingehuurd door een ander bedrijf, zodat de brandwacht vooral op de locatie van dat bedrijf aanwezig zal zijn. Brandwachten worden ook ingehuurd voor feesten en eenmalige evenementen.

Ad-hoc brandwachtservice

Het kan voorkomen dat u snel een brandwacht nodig heeft. Bijvoorbeeld doordat u er door inspectie achter komt dat de noodzakelijke installatie niet meer blijkt te werken, of doordat er door werkzaamheden een gevaarlijke situatie is ontstaan. Om de veiligheid van uw personeel, gasten of apparatuur te waarborgen is het dan nodig om een brandwacht op locatie te hebben. Wij begrijpen dat een goede brandwachtservice op dit moment staat of valt met de responstijd. Snelle inzet is in veel gevallen van groot belang voor uw bedrijf.

In de meeste gevallen kunnen we binnen 2 uur een brandwacht op locatie hebben.

Meer informatie over huren van brandwacht

Voldoet uw locatie niet aan gestelde veiligheidseisen of moeten er werkzaamheden voor uw bedrijf uitgevoerd worden in een risicovolle omgeving? Dan kan het zo zijn dat er door handhaving, brandweer, uw verzekeraar of een andere toezichthoudende instantie geëist wordt dat u een Rijksgediplomeerde brandwacht plaatst om de veiligheid te waarborgen.

Wat is een brandwacht?

Een brandwacht houdt toezicht op een veilige (werk)situatie en wordt dan ook vaak preventief ingezet. Steeds vaker wordt vanuit wet- en regelgeving een brandwacht geëist.

Wanneer is een brandwacht nodig?

Enkele voorbeeldsituaties waarin een brandwacht kan worden ingezet:

 • Uw locatie voldoet niet aan de gestelde eisen;
 • De noodzakelijke installaties functioneren niet naar behoren;
 • Er worden werkzaamheden in een risicovolle omgeving uitgevoerd;
 • Veiligheidszorg voor de continuering van reguliere bedrijfsprocessen;
 • Een festival of evenement met grote groepen mensen;
 • Uitvoeren van onderhoud aan gebouwen en/of installaties.

In dergelijke gevallen kan er geëist worden dat u Rijksgediplomeerd brandwacht plaatst om toezicht te houden om zo de veiligheid te waarborgen.

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf te besluiten een brandwacht in te zetten ter waarborging van de veiligheid, tijdens verbouwingen, evenementen en bij uitval van de brandmeldcentrale of sprinklerinstallaties. U bent dan door de inzet van een brandwacht verzekerd van een veilige situatie.

Brandwacht nodig?

Wilt u een brandwacht huren als u problemen heeft met de brandveiligheid binnen uw organisatie? Geen nood! Wij hebben voor elke situatie de juiste brandwacht beschikbaar, en dat binnen 2 uur geleverd 24/7 en 365 dagen per jaar. Dit geeft u als klant een gerust gevoel, u hoeft niet meer te zoeken naar gekwalificeerd personeel. Tevens kunnen wij u compleet verzorgen van al uw vraagstukken op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie.

Veiligheid en ad-hoc leveringen gaan perfect hand in hand bij Van Hal Safety, wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op, wij zijn 24/7 te bereiken.