• (Brand)veiligheid bij dakwerkzaamheden

    Wat kunnen wij voor u betekenen? Bel: 085 – 0609042

    Dakwerkzaamheden - brandwacht

Brandwacht huren bij dakwerkzaamheden

Borg (Brand)veiligheid bij dakwerkzaamheden

Heeft u dakwerkzaamheden gepland staan? Bij dakwerkzaamheden is de kans op brandgevaar of andere onveilige situaties vrij groot. Dakdekkers kunnen onder andere bezig zijn met het plaatsen van een dakkapel, isoleren van het dak of dakreparaties. Het werk op tijd opleveren is hun eerste prioriteit.  De focus ligt dan niet altijd op (brand)veiligheid en dan is het erg fijn om een brandwacht in de buurt te hebben. Een brandwacht focust zich namelijk op de (brand)veiligheid van alle betrokkenen en daarom is een brandwacht inhuren altijd een goed idee.

Waarom is het belangrijk?

Tegenwoordig moet alles snel, sneller, snelst gedaan worden. Steeds meer branden of andere onveilige situaties ontstaan door slordigheden en het gebrek aan veiligheidscontroles. Laat de dakdekkers doen waar ze goed in zijn en laat een brandwacht een oogje in het zeil houden als het gaat om (brand)veiligheid. Soms is het zelfs verzekeringstechnisch of vanuit overheidsbeleid verplicht om brandwachten aanwezig te hebben tijdens zodanige werkzaamheden. Beginnende branden en andere mogelijke gevaren worden door een brandwacht opgemerkt en tegengehouden. Want, voorkomen is beter dan genezen.

Meer informatie over huren brandwacht bij dakwerkzaamheden

Is uw dak nodig aan onderhoud toe? Of laat u zonnepanelen installeren? Dan kan het zo zijn dat er door handhaving, brandweer, uw verzekeraar of een andere toezichthoudende instantie geëist wordt dat u een Rijksgediplomeerde brandwacht plaatst om de veiligheid te waarborgen.

Wanneer is het belangrijk?

Het zekere voor het onzekere nemen bij dakwerkzaamheden en een brandwacht inhuren is niet altijd verplicht, wel altijd het slimst. Vooral als het gaat over dakwerkzaamheden bij onder andere een zorginstellingen of school, is de komst van een brandwacht des te meer van belang.

Denk aan een verzorgingstehuis. Mensen op leeftijd zijn vaak minder goed ter been en kunnen niet snel vluchten voor een eventuele brand of andere gevaarlijke situaties. Ook de verhindering van bedrijfsprocessen kan en mag niet gebeuren bij zulke instanties. Een ziekenhuis moet koste wat kost draaiende blijven, hetzelfde geldt voor een school en andere overheidsinstellingen. Een brandwacht houdt alle facetten, van instortingsgevaar tot continuering van bedrijfsprocessen, in de gaten en voorkomt dat de aanwezige halsoverkop moeten verkassen en er (onnodige) schade ontstaat.

Ook bij bedrijfsverzamelingspanden is een brandwacht inhuren bij dakwerkzaamheden van belang. Zulke bedrijfspanden huisvesten meerdere bedrijven en zijn qua omvang vaak groot. Ontstaat er daar een gevaarlijke situatie, dan is evacueren een ingewikkeldere zaak. Een brandwacht is daarin gespecialiseerd en overziet de situatie en verwijderd iedereen, rustig en snel, uit de onveilige situatie.

Wij helpen u uit de brand

Heeft u vragen over het inhuren van een brandwacht bij dakwerkzaamheden of wilt u per direct een brandwacht inhuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. In de regio ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Eindhoven hebben wij binnen 2 uur een brandwacht op locatie bij uw dakwerkzaamheden.

Neem snel en direct contact met ons op, bel of mail.