• Toezicht houden

  Onderhoud aan gebouwen of technische installaties?
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Bel: 085 – 0609042

Brandwachten bij onderhoudswerkzaamheden

Toezicht brandveiligheid

Staat er onderhoud gepland aan uw gebouwen? Of werkzaamheden aan technische installaties waarbij er een verhoogd risico is op brand en de brandveiligheid in geding kan komen? Denk aan onderhoudswerkzaamheden als lassen, slijpen en of werkzaamheden waarbij hitte of vuur van toepassing is. Maar ook werkzaamheden waarbij de brandmeldinstallatie geheel of gedeeltelijk moet worden uitgeschakeld. In een dergelijke situatie maakt u gebruik van brandwachten. Onze brandwachten houden toezicht op de werkzaamheden zodat deze brandveilig gebeuren.

AD-hoc een brandwacht nodig ?

Niet al het onderhoud is gepland; er kan zich altijd een situatie voordoen dat u ad-hoc werkzaamheden moet laten uitvoeren. Denk alleen al aan stormschade, wateroverlast of een andere onvoorziene gebeurtenis waarbij u direct moet schakelen. Om de veiligheid van uw personeel, gasten of apparatuur te waarborgen is het nodig om direct een brandwacht op locatie te hebben.

Wij begrijpen dat een goede brandwachtservice op zo’n moment staat of valt met de responstijd. Snelle inzet is in veel gevallen van groot belang voor uw bedrijf. In de meeste gevallen kunnen we binnen 2 uur een brandwacht op locatie hebben die toezicht houdt op de brandveiligheid tijdens de werkzaamheden.

Heeft u een brandwacht nodig bij onderhoud of reparatie werkzaamheden?

Brandwachten van Van Hal Safety werken door heel Nederland -met een focus op Noord-Brabant- waarbij onze brandwachten binnen 2 uur bij u op locatie kunnen zijn. Neem eenvoudig via mail of telefoon contact met ons op.

Wanneer is een brandwacht nodig?

Enkele voorbeeldsituaties waarin een brandwacht kan worden ingezet:

 • Uw locatie voldoet niet aan de gestelde eisen;
 • De noodzakelijke installaties functioneren niet naar behoren;
 • Er worden werkzaamheden in een risicovolle omgeving uitgevoerd;
 • Veiligheidszorg voor de continuering van reguliere bedrijfsprocessen;
 • Een festival of evenement met grote groepen mensen;
 • Uitvoeren van onderhoud aan gebouwen en/of installaties.

In dergelijke gevallen kan er geëist worden dat u een Rijksgediplomeerde brandwacht plaatst om toezicht te houden en zo de veiligheid te waarborgen.