Brexit en inzet van brandwacht

Als u denkt aan de Brexit, denkt u wellicht niet gelijk aan een brandwacht. Maar wat als uw bedrijf wordt getroffen door de Brexit doordat uw voorraden niet meer toegankelijk zijn vanuit Europa? Mogelijk bent u al bezig om voorraden deels te verplaatsen naar een locatie in Nederland. Voldoet deze locatie dan wel aan de veiligheidsvoorschriften? Mogelijk moet u tijdelijk een brandwacht inhuren om te borgen dat u aan de voorschriften van bijvoorbeeld de omgevingsdienst voldoet.

Door middel van de onderstaande scenario’s willen wij u meenemen en laten inzien dat het inhuren van een brandwacht geen overbodige luxe is en in sommige gevallen zelfs verplicht.

  • Brexit en brandwacht inhuren

Verbouwing

U betreedt een gebouw waar nog het een en ander moet gebeuren als we kijken naar (brand)veiligheid. Tijdens een verbouwing kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan of zaken zoals vluchtroutes worden geblokkeerd. Heetwerk, uitschakeling van brandmeldinstallaties of sprinklers als gevolg van verbouwing verhogen risico’s rondom brandveiligheid.  Een brandwacht vervangt tijdelijk de uitgeschakelde installaties door zijn of haar aanwezigheid. Hij of zij houdt de processen in de gaten en waarborgt de veiligheid van alle betrokkenen. Daarnaast kan de brandwacht preventief advies geven. Of indien nodig repressief optreden bij een daadwerkelijk gevaarlijke situatie.

Brandveiligheid onvoldoende

Heeft uw nieuwe locatie genoeg brandmelders? Of brandblussers? Werken de sprinklers wel naar behoren? Zijn al deze onderdelen niet (genoeg) aanwezig op uw nieuwe locatie? Wees dan voorbereid en huur een brandwacht in. Een brandwacht houdt in dit geval alles in de gaten qua brandveiligheid en helpt zowel aan de preventie als aan de repressie bij een brand. Merkt de Rijksgediplomeerde brandwacht een beginnende brand of andere gevaarlijke situatie op, dan kan hij of zij tot actie komen en de hulpdiensten inschakelen. De brandwacht is dan in ware de BMI in levende lijven.

Soort goederen

Wilt u brandgevaarlijke producten opslaan op uw nieuwe locatie? Denk dan vooral aan de voorschriften die daaraan vastzitten en of uw nieuwe locatie daar al in voorzien is. U hoeft niet te wachten tot de voorzieningen er zijn om uw producten op te slaan, een brandwacht kan in de tussentijd namelijk toezien op de (brand)veiligheid. Zo gaat er geen tijd verloren en biedt een brandwacht de oplossing tot aan het moment dat uw locatie voorziet in de voorschriften.

Nieuwe locatie voldoet niet aan eisen van overheid en omgevingsdienst

Het kan zo zijn dat uw nieuwe opslaglocatie nog niet voldoet aan de eisen die zijn gesteld vanuit de overheid of omgevingsdienst. Denk aan de nodige nooduitgangen, noodverlichting, ontruimingsplan en vergunningen. Terwijl daaraan gewerkt wordt, kan de brandwacht de veiligheid tijdelijk waarborgen en worden mogelijke boetes voorkomen.

Wat nu?

Heeft u aan de bovenstaande zaken nog niet heeft gedacht? Geen paniek. Wij en onze brandwachten staan 24/7 voor u klaar en kunnen al binnen 2 uur bij u op locatie staan. Bel of mail ons en kijk wat Van Hal Safety voor u kan betekenen.